Där ängeln fällde en tår

Där ängeln fällde en tår skildrar i ord och bild en gammal legend om hur Odensjön i Skåne bildats. Denna sägen beskriver på sitt eget sätt kampen mellan den hedniska asatron och den nya kristna läran, som genom missionerande munkar och intryck från vikingafärder, började slå rot i våra trakter för nästan exakt ett millennium sedan.

 

Sjökungen Grim förstår att ”Vite Krist” hotar asagudarnas makt och beslutar därför att förgöra honom. Detta utmynnar i en våldsam strid, som inte alls slutar som den fruktade vikingahövdingen tänkt sig.

 

Vid 1800-talets slut presenterade skriftställaren Johan Levart denna sägen i bunden form. Och nu, ett sekel senare, har Margareta Juhlin i ord och utsökta bilder gett en ny, helt originell gestalt åt samma drama, som i grunden handlar om den ständigt pågående kampen på vår jord mellan det onda och det goda.

 

90 kr (SEK)

Inkl moms. Frakt tillkommer.

 

Du vet väl att du även kan beställa hela serien (Törnrosängel, Där ängeln fällde en tår & Tomtens lilla maskrosängel) som ett paket? Du sparar då hela 90 kr. Välj ”Änglar: Paketet” vid beställningen.

 

 

Beställ

Observera: Priser är inkl moms. Frakt tillkommer.

Bok (obligatoriskt)

Antal (obligatoriskt)

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Din postadress

Ditt telefonnummer
Författare: Margareta Julin
ISBN: 9789163087387
Antal sidor: 32
Format: Kartonnage
Förlag: Blå Huset
Utgiven: 1999